Articole recente
recent

Scapa de gandacii de bucatarie cu o solutie non-toxica!


Una din cele mai eficiente solutii non-toxice contra gandacilor de bucatarie, dintre cele incercate, si care a tinut gandacii departe de apartamentul meu o perioada buna de timp este cea despre care va voi vorbi in continuare.

Dar inainte de a descrie compozitia si modul de utilizare, cateva sfaturi cu caracter general:

  1. Scapati de depozitele de ziare, reviste, cutii de carton, deoarece sunt preferatele gandacilor pentru a lasa urmele de feromoni prin care isi instiinteaza prietenii ca au gasit de mancare;
  2. Incercati sa reduceti posibilele surse de hrana si mai ales de apa: dati cu aspiratorul cat mai des, inclusiv dupa frigider, aragaz, mobila de bucatarie etc, stergeti podeaua zilnic cu mopul (pe cat posibil si in zonele enuntate anterior - dupa frigider, aragaz etc.), nu lasati afara peste noapte alimente (nici chiar fructe), curatati imediat orice firmituri de pe podea;
Si acum solutia naturala contra gandacilor de bucatarie! Atentie insa, aceasta solutie nu ii omoara, ci ii tine departe de apartament. Mirosul solutiei ii indeparteaza / respinge, asa ca ei nu vor mai vizita locurile in care veti pulveriza aceasta solutie!

Amestecati 8 picaturi de ulei esential de chiparos cu 10 picaturi de ulei esential de menta in  jumatate de cana de apa (aproximativ 100-150 ml) intr-un pulverizator. Agitati bine, apoi pulverizati in locurile in care aveti probleme cu gandacii: marginile peretilor, sub si in spatele frigiderului, masinii de spalat, aragazului, mobilei de bucatarie, in crapaturi, in orice loc in care ar putea aparea gandacii de bucatarie! Repetati operatiunea, la inceput la 2-3 zile, apoi o data pe saptamana. Nu va opriti decat atunci cand locul din care veneau gandacii de bucatarie a fost curatat.

O alta varianta de solutie naturala care respinge gandacii de bucatarie este amestecarea a 25 picaturi de ulei esential de menta intr-o de cana de apa (nu mai mult de 200-250 ml) pe care o folositi dupa aceeasi reteta descrisa mai sus.

Pentru cei care cunosc si alte metode naturale de a scapa de gandacii de bucatarie, va rog sa le impartasiti cu noi!

Un comentariu:

  1. Solutia mentionata in articol intr-adevar va va scapa de gandaci, dar numai pe o perioada determinata de timp.

    Pentru cei care locuiti la blocuri, problema vine de la vecini sau de la subsol, iar recomandat ar fi sa vorbiti cu presedintele de bloc, sa strangeti un fond si platiti o firma specializata de deratizare care sa va scape pentru totdeauna de aceasta amenintare.

    Dupa luni de zile in care am amanat solutionarea problemei pana la urma am vorbit cu administratorul blocului in care locuiam si am sunat la Pestguard. Baietii au reusit sa ne scape de gandaci dupa doua tratamente aplicate pe toata scara blocului si in subsol.

    Va spun sincer, mai bine dati niste bani, dar macar stiti ca scapati de ei odata pentru totdeauna. Daca va zgarciti atunci veti avea mai mult de suferit.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.